Thursday, March 11, 2010

aina chika wedding contest



pemenang bagi pemberi idea contest yang terbaik ialah unwanted dengan idea :

Apakah hadiah perkahwinan yang paling ideal drpd kawan² untuk aina dan kenapa.?
------------------------------------------

jawapan:

hadiah perkahwinan yang paling idela buat aina ialah beberapa buah buku motivasi buat aina...untuk pengetahuan aina, saya juga baru beberapa bulan mendirikan rumahangga.dan alhamdulillah kami aman dan bahagia.tetapi, kita tak dapat menolak sebarang kemungkinan yang Allah akan menguji umatnya dengan pelbagai ujian.Mudah-mudahan dijauhkan dari sebarang keburukan. Dan tatkala itulah kita memerlukan bimbingan, nasihat dan pelbagai kata-kata semangat bagi menjadikan kita seorang isteri yang tabah dan sabar mengharungi dugaan.

sebagai manusia biasa, kita kene sentiasa renovate hati dan minda untuk mengelakkan dari berlakunya kekusutan di kemudian hari...

Kalau aina nak tau, saya pernah dapat nasihat dari insan yang sangat saya hormati.beliau dah berkahwin selama 4 tahun. dan sebelum saya mendirikan rumahtangga, beliau banyak nasihat tentang alam rumahtangga..memang pada awal usia perkahwinan, kita akn sentiasa rasa bahagia dan gembira.Namun, setelah usia perkahwinan menjangkau usia 3-5 tahun, tatkala itulah akan timbul pelbagai rasa. Bosan, penat, benci dan menyampah...Masa ni la perlunya segala motivasi dan dorongan dari orang lain. dan kita kene ingat, bukan semua orang boleh jadi pendengar masalah dan pemberi nasihat yang setia.

dan dikala inilah nanti segala buku-buku dan motivasi berguna ini amat kita perlukan buat memperbaiki perasaan dan kecelaruan yang timbul...semoga aina bahagia dengan suami hingga akhir hayat nanti...

selain itu, lampirkanlah dengan doa, menharap redha allah atas ikatan suci yang telah dibina...

hadiah buat aina....

------------------------------------------------------------------------------
kredit to en.google...


--------------------------------------------------------------------


Syarat-syarat penyertaan :

  1. Buat satu entry berkaitan tajuk di atas...*done*

  2. Sila sertakan gambar "hadiah" tersebut di dalam entry anda. Tak kesah la kalau dari google pun..mengikut kreativiti sendiri.*done*

  3. Entry tak semestinya kena skema, lawak-lawak pun boleh, sebab aina kan sempoii!! hahaa.*ok*

  4. Sertakan banner di atas dan backlink ke entry ni oke. Tak perlu letak kat sidebar.*done*

  5. Tak perlu jadi follower pun tak ape, tapi kalau nak follow pun buleh saje...tak paksa.*done*

  6. Tarikh tutup adalah pada 31.03.10

  7. Dah join,sila tinggalkan pesan dan url entry di kotak komen yaa. Contestant terawal juga berpeluang memenangi hadiah saguhati dari aina.

1 comment:

Cik aiNa said...

hurm..btol ckp farah. bile da berada di alam rumahtangga, motivasi itu perlu untuk menjamin hidup yang bahagia bersama pasangan hingga ke hujung nyawa.

btw..thanks dear