Thursday, March 25, 2010

Semoga Allah Berkati Mereka






Hari ni aku terasa rindu sangat dengan sume family aku.tgk gmbr makin kuat rasa hati aku ni nak balik umah lagi.Memandangkan bapak aku yg baru sembuh dari gastriknya yg teruk, tiap hari aku rasa risau and takut. Bapak aku dah agak berumur. Maklumlah, orang lama. Lahir tahun 1936...jadiknya dah bape tahu???korang kira eh sendiri..Hm, mak aku pulak, lahir 1952...agak jauh jarak diorang kan?

Actually, aku adalah anak tunggal hasil dari perkongsian hidup antara bapak aku and mak aku (isteri kedua) selepas isteri pertamanya meninggal beberapa puluh tahun dulu...Hasil perkahwinan pertama bapak, maka, dikurniakanlah 4 orang anak. empat2 mereka ni, x pernah anggap aku macam adik tiri. Betapa aku rasa untung dan bertuah sebab ada keluarga mcam mereka...

4 orang anak yg lahir hasil perkahwinan pertama bapak aku ni, terdiri dari 2 putera dan 2 puteri. Abg yg sulung skrg kat Perak, Yg second, abang yg skrg kat jb.Ketiga, kakak kat jb dan keempat jugak kaka, yg skarag kat kluang .

Rasa bertuah bila dapat rasa kasih sayang abg n kakak tiri yg aku anggap mcm akk n abg yg lahir dari satu rahim je...aku syg sgt diorg..masa aku kawin, diorg yg byk bertungkus lumus perah keringat, wang ringgit berhabis untuk adik tersayg...makin bertambah terharu bila ingat balik masa aku kecik2 dulu

masa aku kecik, aku rapat sgt ngan kakak aku yg kat kluang tu...sampaikan, sume hal aku, dia jaga.Masa kecit dulu aku suka minum air bandung. nanti, bila aku rasa nak air bandung,aku akan mintak jek kat dia.."nak air katong!!!nak air katong!!!!"


ni lah mak n bapak aku...kak nani tu ha yg kai baju ijau tu,...kecik je tau dia ni


bestnya...bila dgr cite kwn2 yg ada adik beradik tiri walaupun satu bapak, ada yg tak rapat, ada yg gaduh2...ada yg mcm2 hal...alhamdulillah...family aku x mcm tu..hubungan mak n ank2 pun baik...mereka hormat mak...alhamdulillah....rasa rindu dgn diorg...
ni lak,kak ram..kakak no.3


skrg, aku nk abadikan ceritera family tercinta aku dalam blog ni, supaya, satu malaya tahu, tak semestinya adik beradik tiri x leh baik mcm kami...supaya, anak cucu aku leh tau cite ni kalau aku x sempat nk cite kat diorg...meh la kenal family aku tercinta



my happy family..
long x ada raya tahun lepas...turn mertua dia



anak2 menantu...tahun ni ada la gmbr hubby i..hehe



anak2 buah yg comel


2 comments:

pak long said...

salam buat tuan umah...
cantik gambaq semua tu...moga terus ceria dan berbahagia...appy selalu

Mia-Ina said...

semoga terus ceria selalu dik