Sunday, March 14, 2010

Amat Pahit Untuk Ditelan...

Huh...Amat pahit untuk ditelan.amat susah jugak nak diungkap dengan kata-kata.Kalau u alls kat tempat aku, pastinya u alls akan rasa benda yang sama macam yg aku rasa..sesekali terfikir, ada hikmah atas semuanya...u alls mesti nak tau kisah pahit aku kan.Meh aku share ngan korang..kata orang sharing is caring...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
memang pahit...u alls tau menda apa tu?tu la lempuyang...sejenis tumbuhan yang leh jadi ubat n jamu .pengalaman masa gugur tu wat aku sedar betapa pahitnya lempuyang ni..waduh...u alls tgk jela rupa dia...nampak mcm jus jek...tetiba u alls minum, peh..mebeles rasa dia..pahit!!!!!!!!!!!

thanks kat mertua aku sebb susah payah jaga aku masa pantang ari tu.dia yang bagi ubat ni...blender,tapis...tq my mom in law...cayang mak..hm, katanya,bagus untuk kesihatan wanita,lelaki aku x tau lak..takut u alls yg lelaki minum jadi lain jek..hee...

ape yg aku nk share ni memng bagus untuk kesihatan.hee...minumlah selalu yek...nnti u alls dah x dapat beza dah mcm ne rasa nasi, mcm ne rasa sirap...tekak asik nk rasa lempuyang jek...

masa aku minum ari tu.mak metua aku tuang siap ha kau, dalam gelas penjang n beso..fuhh,,jenuh aku nk abiskan..skali aku tutup idung daa...hee...gulp....gulp...tgk2 abes jugak sebab time tu minum dpn mak.hee,...amponkan saya mak...pahit ketemo....

x pela..sekurang2nya.bila ada rezeki n masa beranak anak yg akan dtg, aku dah ada pgalaman minum menda alah tuh...yahoo..aku berjaya/...


p/s:ubat mana ada yang manis.ubat sepital yg manis2 tu tipu tu..tamabahn gula...hee...minumlah akar kayu hokeh?

2 comments:

admin said...

pahit tu la best untuk ditelan.. kalau manis tak perlu trus telan.. kan kan kan?

mystory said...

a ah..betul2..hehe...mesti suke yg pahit2 kan>