Monday, April 5, 2010

Kisah Anak Luar Nikah

Masa dok belek2 lappy ni, aku terjumpa lak satu file word ni...aku tgk tajuk dia pasal kawin...aku open n aku baca...masyaallah....terkejut berukband aku...(tipu jek)...sambil tu aku ketawa jugak..hahaha...kelako jugak...tapi sikit jek la...sebab mcm main2 jek cite ni...meh la baca




Kahwin

Suzy menyampaikan hasrat hatinya kepada bapanya untuk berkahwin dengan Robert, Jejaka pilihannya yang juga adalah jiran dan teman sepermainannya sejak kecil lagi.

Suzy: Ayah, Robert melamar saya. Kami mahu berkahwin.

Ayah: Apa? Tidak boleh! Kamu boleh berkahwin dengan sesiapa saja kecuali Robert.

Suzy: Tapi mengapa?

Ayah: (Separuh berbisik) Kerana Robert sebenarnya adalah abangmu. Tapi, jangan beritahu ibumu ye!

Terkejut dengan jawapan itu, suzy pergi pula kepada ibunya.

Suzy: Ibu, Ayah melarang saya berkahwin dengan Robert.

Ibu: Tak usah dengar cakap ayah kamu tu. Kamu boleh kahwin dengan sesiapa yang kamu suka termasuk Robert.

Suzi: Tapi kata ayah, Robert itu abang saya. Adik beradik kan tak boleh kahwin.

Ibu: (Separuh berbisik) Hmmm.... Ayah kamu pun tak tahu kamu bukan anaknya.

Suzy: Ha!!??!!

8 comments:

mIsH IeRA cIK irAh said...

huh? hahahaha... gila tol crita ni...adesh T_T

~LP Lum~ said...

salam~

hehehe.. memula baca lawak.. tapi kalo kita pkir blk, payah kalo parents yg byk scandal nie... :)

mystory said...

a ah..betul tu...mcm jadi satu komuniti yg 'sosial' lak dlm family kan...nway,thanks sudi baca n komen:)

hans said...

hahahahha
teruk tul keluarga tu
hahaha

Luffy said...

adoi! rosak2

mystory said...

hahaha...apa tu yg rosak

pinkpanther said...

hm jadi tunggang-langgang le jwbnye

rossoneri said...

hahahahahah adeiiii