Tuesday, April 6, 2010

ULAR TEDUNG TERBESAR DIDUNIA



Wah..sgt fobia dgn ular-ular bagai..huhu...bila tgk pic ular kat paper pun dah gegel dah...naik bulu roma...grrr...masa tu gi zoo johor, dah ptg2, dia lepaskan ulau sawa sebesar2 alam(sila jgn percaya sebesar alam) kat tgh2 laluan tu...biar org leh bermesra rakyat la dgn ulau tu... kira mcm hari bertemu pelanggan la tu kot...grr...ada lak sorang dak kecit ni leh pijak sang ulau tersebut...siap usap2 lagi badan ulau tu..grr...rasa mcm nk cabut jek dari situ..tapi control ayu depan dak2 kecit tu...nnti dia kata aku penakut lak...wakakaka...cuba tgk mcm budak ni...
v
v
v
v
v


grr...geliknya daku...tgk la budak tu..berani betul....grr...
(kredit gmbo to encik google)


gempar bila aku dgr, seekor ular tedung cobra(king cobra) dijumpai di sekitar daerah johor baharu yang mana, ulau tersebut besarnya x leh nk cakap sebab besau dari ulau2 lain...menurut seorang anggota tentera yg menjumpai ulau tersebut, beliau sgt terkejut dan terharu dgn kehadiran ulau itu..masa beliau jumpa ulau tu, dia pnya leher ngah kembang tu...tapi bila tgk balik...
vv
v
v
v
v
v
v
laa....rupanya cobra batu daa...gmbo ni aku snap masa gi kem hubby aku...wah...sgt gerun kan?(sila jgn nak baling pinggan mangkuk kat blog aku)
hahahaha...


p/s:kalau jumpa ulau hitam, mak aku kata kene tny dulu.kalau ko, ko stay sini.kalau kau bukan binatang(makhluk halus) ko lari skrg, pecut 200 meter.(wakaka)..tol ke ek petua ni

10 comments:

tricksrex said...

btol la tu..
pesan org tua2..

zaradgreat said...

aiseh..
dah berdabar2 dah
ingat betul2 ular tedung besar..
hehheheheh

tertipu sudahh
hehhehe

tumpang lalu....

luvly mya said...

besar nye ular yang budak tu main peluk2..hesh~BIA BETUL..haha

ardinihumaira said...

besaunya ular!

Alynn Notnot said...

spooky la ular tu!

mystory said...

hahaha...sorry sume...saje jek...x tau nk post apa sebeno nya..hihi...thanks sudi baca n komen entry ni....jgn marah ek...mntak maap sume:)

e-dekz cdyz said...

besar nya ular...
aku nak jgk main ular mcm tu..
ko da ular x? bg kat aku..hehehehe

mystory said...

ish2....ular getah ada la..nak jugak ke?hihi

Anonymous said...

Takut ke

Anonymous said...

burit