Monday, March 29, 2010

Air Mata Duyung


Aku sedih

Kenapa aku sedih sangat hari ni.

Kenapa semalam aku tak sedih pun?

Kenapa aku begini?

Aku tak sanggup...

Aku rasa bersalah

Aku terkilan

Aku memang tak nak...

Aku tak Nak.......

Tolongla aku....

Huhuhu

v
v
v
v
kenapa ngan aku ni?

aku sebenarnya sedih sangat bila ingat balik, tinggal sebulan lagi aku ada kat UKM ni...aku sedih nak tinggalkan tawa riang ngan kawan2 sekuliah...secourse....sebantal ...seairliur...pejam celik pejam celik 4 tahun aku kat UKM ni..satu perjalanan yg penuh dgn cabaran
aku tak nak....aku ingat lagi masa perpisahan kat form 5 dulu...
majlis kami pasang lagu amar"cebisan kenangan" lagu yg tengah berkumandang kat blog aku ni la
sebak...tgk muka kawn2 yg masa tu muka kanak2 ribena jek lagi, sedihnya
kalau dulu, 5 tahun menyulam kasih sesama sahabat
berat rasanya nk berpisah.,

dan kini
sekali lagi akan berulangnya tragedi tu
mungkin kali ni lebih tragis

kalau kawan2 sekola menengah dulu, senang je nak jumpa sebab satu negeri
tapi

kawan2 kat UKM ni...lain negeri...mana yg sabah, sarawak,kelantan,ganu.pahang,perak...
sume jauh2...dan bila dah mengajar nanti,sibuk ngan alam pekerjaan,alam rumah tangga

rindunya pada sume gelak tawa kawan2, gurau senda...ish.,...aku ni...kememeh betul...
kalau bab2 sedih ni,bg ar kat aku..leh jadi pelakon air mata
tak yah letak minyak kapak or bawang..
air mata ori ni
terbaek dari ladang

huh...dan tahun ni jugak, ramai sangat ucapkan hepi beday kat aku
tak kurang jugak yg bagi present...

Thanks kat sume
sayang korang...

Arghhh,....tinggal lagi bape hari je nk berpisah ngan kawan2...
time exam dah masing2 busy
masing2 wat hal msing2...
pedihnya

pape pon,aku nk happy sebab...
korang layan la eh


dikalangan kawan2,aina the one yg jadi org first wish...



















































p/s:thanks kat sume yea...cayang kamu sume

4 comments:

joegrimjow said...

wahaaa
banyaknyaaaa!

Mia-Ina said...

banyaknya org wish...:-) jgn sedih2x dik...ms akak pi motivasi baru ni, kata dr hm tuah "hidup ni akan lebih positif, jika kuatkan cara positif wp apa jua melanda. Sedih tu mmg ada tambah ble berjauhan dgn yg tercinta. byk2kan berdoa...mudah2an doa kte smpai pd yg tersayang hendaknya. qiyamullail jln selesai lara pd yg maha esa. adik bkl menjadi seorang graduan x lama lagi..dunia kerjaya bkl menemui...

mystory said...

mekasih kak mia....cyg akk...best...you are my motivator kak..hehe..

nana-iiu said...

fara memg...kalo part sensodyn n ayer mate memg ley bg die...kalo ade award,memg fara la yg ley gondol...hehehe...jgn sedey2 far,sesungguhnyer setiap pertemuan pasti akn ade perpisahn..sameade berpish sementare o berpisah selamenyer...
kite owg first ek,ske2....luv u dear fara=)