Tuesday, March 30, 2010

Misteri Taman Paku Pakis vs Taman Herba



Hari ni, ahari yang aku paling tak leh lupa dalam sejarah selama 4 tahun kat UKM ni.

Kul 7/8 pagi macam tu, aku dapat mesej dari aida, kawan bek aku.

Aida:fara, ecah ajak gi taman herba kul 9 ni.Nak tak?tolong dia gotong royong projek herba kump dia
Aku:Hm, ok jugak..tapi aku kene temankan elin dulu gi PUSAN

tak lama tu dia send mesej lagi,
Aida:Far, kul 10 lak tau

tak lama tu, dia send mesej lagi
Aida:Far, kul 10.30 lak k..aku dah tulis nama kau ni


ai..budak ni..,mana satu da...aku pun ok kan jela

aku gi teman anak buah aku dulu gi uruskan hal cop mengecop kat pejabat.
pastu, ngah tggu si elin ni, dapat lak mesej

Aida:far,ko datang tau
Fara:ye,aku datang pas teman elin ni


bila aku rasa cam lama je aku teman elin tu, last2 aku mesej aida and gitau dia aku tak jadi la nk datang.sebab mcm dah lambat jek n mntak dia potong nama aku..
last2 dapat mesej Aida lagik.
"ko wajib datang.kalo x datang x nak kawan"
"lagi pun ko x nak sijil ke"

pulak budak ni...dah kata gitu plak...
lemah la aku
kawan baik beb...
takkan lak nak hilang kawan
and x kan aku x nak sijil kan..lagi2 la dah final year ni...sibuk kumpul sijil lah

bILA aku rasa macam lama lagi je si elin ni, aku mesej aida lagi
"aida, kene wat keje apa ek?aku lama lagi la ni ..ngah tggu elin"

aida pun bls lagi
"ko punya keje kene bersihkan longkang"

dalam hati aku, aik, lain macam jek budak ni..nape ek
tak lama tu dia mesej lak lagi
"far, ko tolong belikan roti kat bakery eh..roti yg rm1.50 tu..lapar la..."

ok la..aku mula2 mcm nk syak je sesuatu...tapi bila diorg ni dah pesan roti, so, aku x la syak sgt...mesti wat keje lapo kan...so, aku pun belikanla dorg roti...

pas anto elin nek bus kat depan library, aku terus jek menuju ke taman paku pakis tu...kat dalam tu ada taman herba...
aku dah la x tau nk gi sana...
terpinga-pinga cari pintu pagar taman paku pakis tu.
maklumlah x pernah lagi jejak kaki kat situ pun

aida mesej, nampak pintu pagar, belok kanan
yg aku lak belok kanan aku
aida cakap, kanan dia...
huhu
last2, si aida jemput jugak aku depan pagar.Huhuhu...
aku mula pelik plak ni

"aida, pesal ko gotong royong pakai kain lak ni."
(tadi dia kata nak join ecah gotong royong kat taman herba, tapi nape pakai kain lak budak ni)

huhu...ok la...bila sampai kat satu pondok,
tibe2.....

ada lembaga oren yg ngah pegang kek
and nyanyilah mereka berdua
"happy beday to you"

ya allah...kat situ jugak aku melalak akibat terlalu sedih and terharu
aida n ecah celebrate beday aku rupanya
habis,segala sms tadi, dia gimik jek????

Thank kat aida n ecah yg sudi susah payah untuk aku

korang tau?diorang kuar bilik seawal kul 9 lagi tau.gi amik kek, beli tu ini.
yg paling aku kesian....
air batu la...sampai dah x jadi ais dah air batu tu..punya la lama tunggu aku kan
ha....tu la..sapa suh tipu2...kan dah lambat dtg...hihihi
nasib bek aku dtg, kalo aku cakap aku malas nk dtg gotong royong tu mcm ne?
hahahaha....well,aku terharu sgt...

korang layan la gambo2 ni k...

tadaa..nilah keknya
ada tulis
"besday friend FARSYADA 23"

FAR-FARA
SYA-AISYA
DA-AIDA

bijak tol dorg ni gabung2 nama..terharunya...



ha...kat atas tu, sebelum..hok ni...selepas...kitog mam sikit jek...kenyang dah...yu huu...dap tau..kek cekelat..nyum nyum..thanks aida-ecah
sape tangkap gmbo kitorg ni?yuhuu...wat self timer la....hehe...
motong kek...kikiki....mmg memory daun pisang lah beday tahun ni

pastu dok koya2 begambo kat taman paku pakis ni


taman paku pakis ni actually taman yg digna oleh kanak2 permata pintar tok wat diorg pny aktivito kdg2...


syoknya saat2 indah ngan kawan2....taman paku pakis menjadi saksi.bukan seksi:)

selamat dtg ke taman paku pakis-
welcome home:)


entrance taman paku pakis UKM

BESTfriend in the world...aida n ecah..

hahaha..aida kene kunci...

awas!!!!mawar berduri...hehehe
(pokok berduri daa)

fuhh....i love u my fren

lihatlah dunia...

kat pondok taman paku pakis

ecah my best fren

koya2 gambo syok sendiri

promoter taman paku pakis

saksi-paku pakis giant


korang tgk, segala benda diorg bawak...ada jug, ada caawan, ada pggan ketas...surat kabo..memacam jek...
sedih lak aku tgk..huhuhu...

thanks my fren aida n ecah..sudi raikan sahabat yg x seberapa ni...aku harap kite pny persahabatan kekal sampai hujung nyawa
semoga kalian dalam lindungan Allah taala setiap hela nafasmu
aminn.....
i love both oh you.....mmmmuah


p/s:aku nk promote sikit taman ni
TAMAN PAKU PAKIS.
sangat syok untuk photographer yg cintakan keindahan alam semulajadi
juga ada TAMAN HERBA di bahagian atas TAMAN PAKU PAKIS NI
TAMAN HERBA yg baru dirasmikan oleh Dato Hj Abdullah Ahmad Badawi dan Isteri beberapa minggu lepas...
masuk adalah percuma!!!
hehehe....

2 comments:

Nor_Emylin said...

wau wau wau....seronok nyer Achik...hahhahaa.... Lin tak der apa nak bagi kat achik.:-(

mystory said...

x pela lin...cik tak mntk pon la...