Thursday, April 29, 2010

THE END...



Salam semua...lama nya tak menulis...alhamdulillah semuanya dah selesai...perjuangan di bumi UKM selama 4 tahun pun alhamdulillah dah tamat buat masa ni...setakat ni masih belum ada perancangan samada nak sambung master or mengajar dulu...Tapi, hati ni kuat mengatakan aku akan mengajar dulu...cari pengalaman...kata orang pengalaman tu mahal harganya...kalau pergi minta kerja kat mana-mana pun, mesti akan tanya pengalaman kerja kan..,betul tak senior-seniorku???

Hm, dalam perancangan hidup (wallahualam) kita merancang Allah menetukan...insyallah lepas habis belajar ni, aku nak kerja sementara kat mana-mana pun tak kisahlah...lagipun hubby bukan ada...kursus...sementara kami lum pindah rumah baru, aku nak kerja...setakat ni masih mencari dan ada juga kerja yang hubby tak izinkan...kerja kilang / nama sopannya operator pengeluaran...

tak pelah, apa yang penting redha suami...ada kerja seterunya yang menyusul...kerja kat ice blog...wat iceblanded...tapi, hubby lom bagi keputusan lagi samada izinkan atau tak...then, aku sekarang rasa nak jadi guru ganti...cari lebih pengalaman sebelum aku betul-betul mula mengajar nanti...Aku rasa lambat lagi posting...Jadi, kalau dapat mengajar bagus juga...balik ni rasanya nak pergi PPD daerah...nak cuba minta...cuba nasib...huhu...atau ada sesiapa yang nak offer kerja kat aku???

Huhu...sedih pulak nak tinggalkan semuanya kat bumi ukm ni...masa mula-mula belajar dulu, tak sabar-sabar nak habis belajar...and now...bila dah sampai masanya, berat pulak hati ni nak tinggalkan segalanya...

semalam masa kemas bilik, wah, bertimbun buku-buku aku rupanya...maklumlah...sejak dari tahun satu aku tak pernah bawak balik buku-buku aku ni...ni kat bawah ni, yang dah kemas...ada lagi yang lom masuk kotak...waduh...wuhai farazila...haha...banyak tu...



and sekarang, bilik aku dah tak macam ni...kosong...sunyi dan sepi tanpa barang-barang...aku tak bawak balik dulu barang-barang ni...aku simpan dalam stor...awal bulan 7 nanti baru hubby mai ambil...wah...esok aku balik pun naik train jek...kecian tak???hehe...maklumla, hubby kita kursus...mak bapak kite dah tua....memang tak drive dah jauh-jauh...

tak sabar nak balik esok...tiket train kul 8.30...naik dari kajang...kalau lah aku tau, aku dah balik dari kajang je sejak dulu-dulu lagi...murah la sampai kluang baru 25 ringgit...berbaloi-baloi...

huhu...sampai masa untuk menyimpan segala laptop...mahu rest and bangun awal esok pagi...selamat malam semua...jumpa lagi esok ye...
Align Center




3 comments:

zulkbo said...

salam..
tuntutlah ilmu hingga ke negeri china
hebat kata2 tu..jadi nanti berkelapangan sambung lah lagi..
moga terus sukses dalam hidup

Mia-Ina said...

elokla cari ilmu dulu..akak saran cuba jd GSTT /cikgu tadika ke..ia membentuk adik utk mengajar sblm real/ cuba ke pusat tusyen ke

mystory said...

salam en zulkbo...thanks ye...nak sambung tapi tggu masa yg sesuai
kak mia:tu la...masalah pergerakan je sekarang ni susah sikit...x ada transport